Familieopstellingen en stilte weekend

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger

In een familieopstelling werken we met een groep waarin je met een vraagstelling kunt komen over een probleem of patroon in je leven, waar je naar wilt kijken. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk.

Patronen en thema’s worden zichtbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan een uur aan jouw vraag  of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen. Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven de hele dag. Je kunt dus naast inbrenger in een andere opstelling als representant worden ingezet. 

Veilige begeleiding

Wij begeleiden dit proces en zorgen voor een veilige omgeving. Er kunnen op deze dag een aantal mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. Een opstelling duurt maximaal 1 uur. Ik doe de begeleiding samen met collega Maartje van Driel (www.ineenanderlicht.nl).

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

Een aantal keren per jaar organiseren wij dagen of avonden waarin we enkele familieopstellingen doen. De locatie verschild per datum. Kijk hieronder voor actuele data. De prijs is 40 euro voor een representant en 95 euro als inbrenger. 

 

Vrijdag 17 september 2021 in Doorn van 10 uur tot 15.00 uur

Zaterdag 30 oktober 2021 in Heemstede van 10 uur tot 15.00 uur

 

 

Je kunt je opgeven per telefoon: 06-24712972 of per email.

 

Stilte weekenden

In dit stilte weekend staan we stil bij de patronen die we hebben ontwikkeld in onze vroege jeugd. Veel van deze patronen zijn functioneel. Andere patronen zijn disfunctioneel.  In deze patronen komen we ons innerlijk kind dagelijks tegen.

Met veel liefde en compassie zullen we in dit weekend  kijken naar het innerlijk kind, zodat hij of zij zich in alle vrijheid kan leren bewegen en gedragen en zich niet meer belemmerd hoeft te voelen, maar juist geliefd en gekoesterd. Als het kind in ons gelukkig is, zijn wij dat ook!

Stilte

De stilte zal het belangrijkste middel zijn om tot jezelf te komen. Andere methoden die we gebruiken zijn, mindfulness, TRE, visualisaties, stiltewandeling, meditaties, een aantal creatieve vormen en muziek.

Zelfontwikkeling

Jij staat centraal in dit weekend, niets moet, alles mag. Zie het als een moment voor jezelf waarin je ook gelegenheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Wil je meer weten over het stilteweekend of wil je je inschrijven, neem dan contact op of schrijf je direct in. Deze weekenden begeleid ik samen met Maartje van Driel.

Data 2020

 
Vrijdag 22 januari 2021 19 uur tot en met zondag 24 januari 2021 14.30 uur 
 

Locatie:

Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199

4641 RM Ossendrecht

Kosten 395, – volledig verzorgd.

Kamer met eigen badkamer is 30 euro duurder.