Retraites en opstellingen

Retraites 2024 en opstellingen 2024

Retraites verzorgd door Maartje van Driel en Nancy Meijs

Beide therapeuten, Maartje van Driel en Nancy Meijs, zijn zij al jaren werkzaam als integratief therapeut. In hun praktijken werken ze met verschillende methodieken, Hun expertise is vroegkinderlijk trauma. In hun praktijken krijgen zij cliënten die hun klachten op een diepere laag willen onderzoeken. Zowel Nancy als Maartje zijn zeer betrokken therapeuten. Hun empathie, kennis, ervaring en inzichten zorgen ervoor dat cliënten op een diepere laag bij zichzelf terugkomen, waardoor zij meer zelfliefde, regie en vrijheid gaan ervaren.  Hun idee is dat iedereen alles al in zich heeft en zij lopen graag een eindje mee op het pad van hun client.

Opgeven per email  info@nancymeijs.nl  of per telefoon 0624712972

Opstellingen verzorgd door Nancy Meijs, meer info onder de retraite.

Stilte retraite januari 2024

Donderdag 25 januari 2024  11.30 uur tot en met zaterdag 27 januari 15.30 uur in Lochem, centrum Athanor. 

Thema: Innerlijk kind

In deze stilte 3-daagse is stilte het middel om helemaal tot jezelf te komen! Midden in de natuur in een prachtige locatie waar je helemaal tot rust kan komen. Zonder externe prikkels, voorbij al jouw gedachten en de dingen die jou belemmeren. Een mooi moment om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is.

Het thema is Innerlijk kind. Het innerlijk kind in ons volgt nog de weg die we vroeg in ons leven hebben ontwikkeld. Je herkent het kind in de patronen en gedragingen die je in het hier en nu blijft herhalen. Voor het kind was dat functioneel, maar in het hier is het eerder belemmerend of destructief. Hoe komt het toch dat ze blijven herhalen?

Met veel liefde en compassie, zoeken we een antwoord op die vraag en ga je begrijpen waarom het kind het zo is gaan doen. Met begrip en liefde buig je patronen om, waardoor jij in vrijheid en voluit kan leren leven. Als het kind in ons gelukkig is, zijn wij dat ook!

Stilte

De stilte zal het belangrijkste middel zijn om tot jezelf te komen. Andere methoden die we gebruiken zijn, verbonden adeamsessie, TRE, visualisaties, stiltewandeling en oefening in de natuur, meditaties, een aantal creatieve vormen en muziek. Jij staat centraal in dit weekend, niets moet, alles mag. Zie het als een moment voor jezelf waarin je ook gelegenheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.

 

Praktische informatie stilte retraite

Locatie is centrum Athanor in de achterhoek, Lochem. Waan je los van thuis en ervaar de natuur in de 3 hectare grote terrein. Hier ervaar je totale rust in de boomgaard, de steencirkel of het labyrint. Of je struint door de velden om het centrum. ‘s Nachts kan je genieten van een schitterden de sterrenhemel en als t even kan is er een kampvuur. In de vroege ochtend heb je kans op een ree of een fazant. Deze locatie draagt echt bij aan een bijzonder moment voor jezelf.

We hebben 14 plaatsen.

Kosten 725 euro voor 1 persoonskamer met eigen sanitair, of 690 als je op een 2 persoonskamer wilt slapen met eigen sanitair.

Inclusief

  • 2 nachten privé kamer of 2 persoonskamer met badkamer
  • volledig vegetarisch verzorgd ontbijt, lunch en diner
  • onbeperkt thee en koffie, fruit en snacks
  • Professionele, therapeutische  begeleiding van 2 ervaren integratieve therapeuten

Reviews:

Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben Nancy en Maartje zeer dankbaar.’

Het weekend in stilte met alle aandacht voor mijzelf heeft mij diep geraakt. Ik heb het contact met mezelf weer mogen ervaren.  Hierbij kwam veel verdriet kijken, maar het mocht er allemaal eens zijn. Door de stilte was er meer acceptatie van mezelf in plaats van helemaal vast te lopen in gedachten, gevoelens en emoties.

Tijdens het weekend heb ik ook inzicht gekregen in mijn relaties tot anderen. Wie zijn mij echt nabij, wie gaan mij aan het hart en waarom: ik kan er bij sommigen nu heel duidelijk de vinger opleggen en dat verdiept voor mij de verbinding met die personen.  Het werkt ook andersom, dan draagt het inzicht bij aan het accepteren dat ik minder nabijheid in die relatie ervaar.

Het weekend laat zich samenvatten in het woord ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid aan de begeleiders dat zij zoiets moois kunnen neerzetten, dankbaarheid naar de paar lieve mensen om mij heen die mij willen helpen en begrip en bewondering hadden dat ik dit weekend ging doen. En dankbaarheid naar mezelf, dat ik mezelf deze ervaring heb durven en kunnen geven’.

 

Opstellingenochtend februari 2024

Vrijdag 2 februari van 9 uur tot 13 uur is er een opstellingenochtend in Heemstede. Locatie volgt nog.

In een familieopstelling werken we met een groep waarin je met een vraagstelling kunt komen over een probleem of patroon in je leven, waar je naar wilt kijken. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk.

Patronen en thema’s worden zichtbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen, beiden is mogelijk.

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan aan jouw vraag  of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen. Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven de hele middag. Je kunt dus naast inbrenger in een andere opstelling als representant worden ingezet. 

Veilige begeleiding

Ik begeleid dit proces en zorg voor een veilige omgeving. Er kunnen op deze dag een aantal mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. 

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

Praktische informatie opstellingen

Vrijdag 2 februari 2024 in Heemstede van 9.00 tot 13.00 uur.

De kosten van je vraag inbrengen is 100 euro, als je mee wilt doen als representant is dit 45 euro.

Je kunt je opgeven per telefoon: 06-24712972 of per email.