Pubers

Henna Wooden StampsMet pubers, of jong volwassenen werken is weer anders werken dan met volwassenen, maar ook weer niet. Pubers willen niet meer naar een kindertherapeut en voelen zich nog niet helemaal thuis in de volwassen therapie.

Ik sluit aan bij de belevingswereld van de puber en stel mijn werkvormen hier op af. Door mijn achtergrond in het onderwijs en de studie orthopedagogiek heb ik veel kennis in huis om met pubers (kinderen vanaf 12 jaar) te werken. Met mijn energie, humor en uitstraling vind ik vaak een goede ingang. Meestal gaat het traject bij pubers sneller dan bij volwassenen, afhankelijk van de problemen die er zijn. Een puber is vaak nog flexibel en meer in contact met zijn of haar pure gevoel en behoeftes.

We kijken samen naar datgene wat goed gaat en wat niet goed gaat en wat er nodig is om dat laatste beter te laten gaan. De oplossing ligt meestal in het goed kijken naar jezelf. Het praten over het mogelijke verdriet, de verwarring, de pijn, maar ook over de leuke, fijne en grappige dingen van het leven. Onbewust weet je zelf misschien best wel wat er anders zou kunnen, maar hoe pak je dat dan aan? Of je hebt geen idee wat er mis gaat. We praten hierover, proberen dingen uit en ik leg ook dingen uit.

Voorbeelden van klachten en de gebruikte methodes worden genoemd onder het kopje volwassenen, deze zijn voor volwassenen niet anders als voor pubers.