Wat zijn familieopstellingen?


Een opstelling is voor iedereen die het voor het eerst meemaakt een wonderlijke ervaring. Het vindt doorgaans plaats in een groep waarbij je aan de hand van een persoonlijke vraag/thema andere mensen uitnodigt uit de groep om stand-in/representant te zijn. Wij werken met groepen van maximaal 20 personen. Deze personen vervullen op verzoek de rollen van mensen uit je familie of andere aspecten van je vraag. Ze hebben alleen de informatie over deze mensen die jij deelt in het voorgesprek. In dit voorgesprek bespreken we met je wat we gaan opstellen. Waar wil jij inzicht in krijgen, wat wil je zien.


Waarheid zichtbaar
Je ziet ineens de onderlinge verbindingen, ook wel de dynamiek genoemd. Daar staan dan bijvoorbeeld je vader en je moeder, je kind, je verlangen, je symptoom of je werk. De representanten kunnen verrassend genoeg voeling krijgen met het onderliggende krachtenveld van diegene of datgene wat ze representeren. Ze voelen wat daar gebeurd is, dat wat mogelijk niet eerder is gevoeld of gezien. De waarheid, zoals het op dat moment is, wordt zichtbaar.


Helend
Het kan helend zijn om erkenning en aandacht te geven aan wat er is, wat verborgen is of wat toegedekt is geweest. Met het zien en het voelen kan de werkelijkheid begrijpelijk worden, bewegen en wordt misschien inzichtelijker. Dit werkt bevrijdend en daarmee helend. Je gaat zelf ook in je eigen opstelling staan, maar we laten je vaak eerst naar een representant voor jezelf kijken. Deze heb je zelf gekozen Hierdoor kun je het proces eerst van buiten af waarnemen.
De begeleider faciliteert de opstelling en voegt soms elementen of personen toe waardoor er een nieuwe beweging kan ontstaan of zichtbaar wordt. Iedereen wordt weer op zijn eigen plek gezet, of de orde wordt hersteld.

Voor wie?
Een familieopstelling is bedoeld voor iedereen die een vraag of verlangen heeft waar hij/zij in zijn leven niet verder mee komt en dit met een Familieopstelling wil onderzoeken. Een vraag kan gaan over je familie, een diep persoonlijke probleem, een gezondheidsthema, of een vraag binnen de werksfeer of je relaties. Vaak zijn het thema’s die stagneren en met therapie of coaching onvoldoende in beweging zijn gekomen. Dan kan het raadzaam zijn om naar het systeem te kijken en te zien wat daar kan verschuiven.

Als je een keer mee wilt doen of meer informatie wilt over onze opstellingen, kijk op www.nancymeijs.nl of bel me 0624712972

Nancy MeijsNancy Meijs

Therapeut

06-24712972

info@nancymeijs.nl

Heemstede

Cruquiusweg 158, 2103 LV

Copyright 2014-2022 by Nancy Meijs - All rights reserved